Meny
- Boeuf bourguignon
- Salade verte
- Sauce vinaigrette
- Mousse au chocolat
Boeuf bourguignon (Burgundinpata)
neljälle hengelle
250g naudan paistia
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pieni porkkana
1 rkl oliiviöljyä
Suurus:
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1-1½ dl ruokakermaa
Lisäksi:
1/4 - ½ prk tomaattimurskaa tai
1-2 tomaattia kuutioituna
½ liemikuutiota
½ tl timjamia
1 laakerinlehti
½ tl mustapippuria
n. 50 g herkkusieniä
5-10 hillosipulia
päälle hienonnettua persiljaa
- Leikkaa paisti noin 2 cm:n kuutioiksi.
- Hienonna sipulit ja kuutioi porkkana.
- Kuumenna rasva padassa. Ruskista lihakuutiot, hienonnetut sipulit ja porkkanat padassa.
- Sekoita vehnäjauhot huolellisesti veteen. Kaada suurus pataan koko ajan sekoittaen.
- Lisää tomaattimurska, liemikuutio ja mausteet.
- Hauduta pataa, kunnes lihat ovat kypsiä (vähintään puoli tuntia, mutta mielellään pidempään)
- Lisää herkkusienet ja hillosipulit. Kuumenna.
- Maista pataa ja tarjoile kuumana perunoiden tai riisin kanssa.
Salade verte (vihreä salaatti)
2-3 lehteä lehtisalaattia
2-3 lehteä jääsalaattia
2-3 lehteä tammenlehvä- tai lollorossosalaattia
(friseetä tai roomansalaattia)
kurkkusuikaleita
Puhdista salaattilehdet ja revi ne helposti syötäviksi palasiksi. Tarjoa ranskalaisen salaatinkastikkeen kanssa.
--> Voit valmistaa salaatin yhdistämällä niitä salaattolajikkeita, joita on saatavilla
Sauce vinaigrette (ranskalainen salaatinkastike)
½ dl oliiviöljyä
2 rkl viinietikkaa
1 tl ranskalaista sinappia (Dijon)
1 tl yrttejä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
Sekoita, kaikki raaka-aineet keskenään esimerkiksi lasipurkissa ravistaen.
Mousse au chocolat (suklaavaahto)
2 liivatelehteä
2 munaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
50 g taloussuklaata
1 dl kermaa vatkattuna
- Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
- Kiehauta maito, lisää suklaapalat ja sekoita tasaiseksi. Liuota puserretut liivatelehdet seokseen.
- Lisää seos munavaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista minuutin välein.
- Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen.
- Hyydytä mousse annoskulhoissa kylmässä paikassa.
Mousse au chocolat |
No comments:
Post a Comment